“Dok sam studirao na školi Central St. Martins, stalno sam bio izložen čistoj kreativnosti. Otvorili su mi se novi horizonti ne samo zahvaljujući zajednici mladih kreatora u školi već i zbog pukog posmatranja ljudi na ulici i njihovog originalnog izražavanja i oblačenja” – kaže Italijan zaljubljen u London.

Zahvaljujući iskustvu stečenom u tom velikom modnom centru, Manuel se lako uklopio u konglomerat stilova koje su u Byblosu razvili pravi kreativni geniji kakvi su bili Gianni Versace (1977-1979), Guy Paulin (1979-1982) ili  Keith Varty i Allen Cleaver (1981-1996).  Svi oni su doprineli specifičnoj modnoj viziji u koju je Facchni ušao 2006. godine, kada je i debitovao muškom ready-to-wear kolekcijom.

Duh koji Manuel Facchini uvodi u Byblos nesumnjivo je inspirisan umetnošću, dizajnom i arhitekturom i rezultat je kreativnog procesa koji konstantno stremi ka inovacijama.

“Uvek sam negovao entuzijazam prema umetnosti, još od detinjstva kad sam kod kuće ukrašavao zidove bojicama”, priča harizmatični kreator. “Moja ljubav prema umetnosti prenosi se u sve ekspresivne manifestacije modernosti”, kaže Facchini koji je uspeo da spoji ljubav prema lepoti i neverovatan perfekcionizam s produktivnim odnosom prema industrijskim zahtevima modnog biznisa.

Ovakav pristup je očigledan i u ponovnom oživljavanju jednog od ključnih aspekata stila Byblos, a to je naglasak na voluminoznim oblicima koji silueti daju senzualan i futuristički look.