“Nikad nisam nameravala da postanem dizajner ženskih tašni “, tvrdi nekrunisana britanska kraljica omiljenog aksesoara. “Biće da je to neka osveta bogova, jer sam školovana da kreiram žensku odeću”, objašnjava Emma Hill, kreatorka popularnih modela kao što su rimejk Bayswatera, Alexa i mnoge druge.  Na listi ljubiteljki su Kate Moss, Kate Middleton, Emma Watson i Sarah Jessica Parker.

Ogroman uspeh svojih modela ženskih torbi Emma objašnjava tradicionalnim britanskim vrednostima koje ipak izlaze kao pobednici iz okršaja s prepunim prodavnicama u ulici New Bond. “U periodu krize, kad ljudi sve opreznije postupaju s novcem, uvek će radije potrošiti na torbu zbog koje ostanu zalepljeni za izlog nego na neki takozvani bezbedan model”, tvrdi autorka luksuznih modela.

Emma Hill je odrasla u Kingstonu, uz majku umetnicu i oca profesora matematike. Kaže da je volela modu kao tinejdžerka, ali da joj se nikad nisu dopadali veliki brendovi. Svoj izgled danas opisuje kao “edgy cool”, odnosno kao mešavinu luksuzne garderobe i odeće s pristupačnim cenama.  Novinari tvrde da je “šarmantno normalna” i “uzbudljiva sagovornica”.

Hill je studirala modu na koledžu Ravensbourne, a karijeru je počela u kući Burberry gde je radila kao kreator aksesoara od 1992. do 1994. godine. Napustivši London,  prihvatila je isti posao za kuću Liz Claiborne, a usledile su pozicije u kući Marks & Spencer, u timu Marca Jacobsa, i konačno posao konsultanta za Chloe. Godine 2006. dobila je mesto kreativne direktorke u Mulberryiju na kojem je postigla uspeh koji neće brzo pasti u zaborav.