Anna Molinari je kreatorka čije ime stoji iza dugovečne italijanske etikete Blumarine.  Poznata pod nadimkom “Kraljica ruža”, Anna je osnovala Blumarine zajedno s mužem Gianpaolom Tarabinijem 1977. godine. Svoju kolekciju su prvi put prikazali na Via Manzoni u Milanu, a danas se modeli ove kuće prodaju u čitavom svetu.

Anna je rođena na Capriju, u Italiji, a njeni roditelji su bili vlasnici fabrike trikotaže tako da je imala odlične mogućnosti da se upozna sa svim tehničkim tajnama zanata. Pri razvoju specifičnog Blumarine stila pomogao joj je, u velikoj meri, i Franco Moschino a sa svojom kolekcijom je debitovala na milanskom Fashion Weeku 1981. godine. Dve godine kasnije brendu je dodala i kolekciju Miss Blumarine, za devojčice od 6 do 14 godina.

Devedesetih godina prošlog veka Anna je uživala u fantastičnom usponu svog brenda – prodaja je rasla u više od 600 prodavnica širom sveta, a imidž Blumarine je interpretirao jedan od najvećih fotografa svih vremena Helmut Newton. I naredne decenije se biznis samo širio – butici su otvoreni u Hong Kongu, Kini ali i u Veneciji, muška kolekcija Blumarine Men je prikazana 2003. godine na reviji Pitti Uomo, a 2007. godine je rođena kolekcija od teksasa pod nazivom Blugirl Follies.

U svim ženskim kolekcijama, ističe Anna, mora se uvek postići ista ženstvenost, iako se reinterpretira na najrazličitije načine. “Nežnost i tračak romantike mora biti deo izgleda žene u svakom trenutku njenog života”, objašnjava italijanska kreatorka poznata pod nadimkom “Kraljica ruža”.