NYFW počeće nedelju dana ranije nego inače i trajaće od 6. do 13. septembra, dok će u Londonu početi već sutradan i trajati do 19. septembra. LFW takođe se pomerio za nedelju dana ranije kako ne bi došlo do poklapanja sa nedeljom mode u Milanu.

Britansko modno veće je izjavilo da oba komiteta nastoje na tome da pronađu dugoročno rešenje kako bi i dizajneri konačno mogli da planiraju svoje kolekcije prema datumu održavanja manifestacija u sve četiri modne prestonice (Njujork, London, Milano, Paris).

Steven Kolb iz veća organizacije «Modni dizajneri Amerike»  napomenuo je da se već godinama dešava ista stvar, a da su ljudi sve nervozniji u želji da što pre saznaju datume održavanja Fashion Weeka «Nema poente da se gradovi takmiče.

U duhu zajedničkog rada London i Njujork su se dogovorili da će održati nedelju mode u ranijem periodu. Zato se nadam da će se sva četiri grada izvući iz ove konfuzije i raditi zajedno na planiranju budućih manifestacija. Fashion Week moramo prestati da posmatramo kao individualni događaj u određenom gradu, već kao globalni biznis».