Mark Jacobs koji je za novu reviju unajmio četranestogodišnju Brazilku i njenu vršnjakinju iz SAD, ne mari sa Savet modnih dizajnera Amerike koji je preporučio da se za revije ne angažuju devojke ispod 16. godina. "Radim revije onako kako ja mislim da treba da izgledaju, a ne kako mi drugi kažu. Ukoliko roditelji manekenki nemaju problem s tim da im deca šetaju pistom, ne vidim zašto bih im ja onda branio", izjavio je Mark - "Postoje i deca glumci, modeli za kataloge, pa ako roditelji odobravaju i deca to žele, ja tu ne vidim nikakav problem."

Thairine Garcia (14) iz Brazila i Ondrija Hardin (14) iz Severne Karoline najmlađe su devojke ovogodišnjeg NYFW koje rade punom parom i dolaze iz Ford Models agencije. Agenti mladih manekenki navode da ih niko u svetu mode ne iskorišćava.

"Mi ozbiljno shvatamo zrelost naših modela. Svakoj se posvećujemo pojedinačno, a sa njihovim roditeljima odlučujemo da li su spremne za pistu ili ne" - kažu čelnici kuće Ford

Međutim, mlada manekenka Ondrija već je sarađivala sa Jacobsom, a i modnom kućom Prada. Thairine je takođe za svoje godine veoma uspešna i iza sebe ima editorijale u magazinima Vogue, Elle, Mary Claire, Harper's Bazaar...

Na internet nebu vode se brojne polemike na ovu temu. Naime, blogeri i komentatori smatraju da na ovaj način modna industrija ohrabruje poremećaje u ishrani i negativno utiče na mlade devojke koje vrbuje i pre nego što završe srednju školu.