21 čas po lokalnom vremenu. Lokacija - dvorište sedišta slavne francuske modne kuće. Lista zvanica? Impresivna. Pogodili ste, govorimo o veoma isčekivanoj reviji Saint Laurenta koja je tradicionalno jedna od najznačajnih na Nedelji mode u Parizu

Kreativni direktor kuće, Anthony Vaccarello, uspešno potpisuje revije koje se tradicionano oslanjaju na providne materijale, safari stil, uske haljine, široka ramena. Dizajner je istražio više različitih raspoloženja kako bi odrazio kompleksnu ženu Saint Laurenta: samouverenu u opuštenom, masculine odelu s kravatom jednog dana, u lepršavim tunikama i pantalonama drugog, a zatim ekstravagantnu u svetlucavim brokatnim jaknama sa velikim dugmadima optočenim draguljima i mini suknjama sa čipkastim porubom. Revija je bila neskriveno staromodna u svojoj posvećenosti specifičnim izgledima za različita doba dana, kao i u otvorenom referisanju na stil iz 80-ih i ranih 90-ih godina.

profimedia-0911518326 (1).jpg
Marechal Aurore/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 
profimedia-0911529705.jpg
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

profimedia-0911529872.jpg
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

profimedia-0911584097.jpg
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Ova kolekcija donela je bogatstvo — u materijalima, bojama i ornamentici — koje je u poslednje vreme nedostajalo Saint Laurentu. Kao i osnivač kuće, Vaccarello je svoje muške siluete krojio sa naglašenim ramenima — na kožnim jaknama, elegantnim mantilima i jaknama. Pantalone su bile toliko visokog struka da su kravate bile uvučene u iste. Lepršave paisley suknje od šifona, slojevite i duge, bile su osvežavajući kontrast naletu odela, baš kao i bogato obojeni brokati, metalik bluze sa čipkom i dvobojne mini suknje.

profimedia-0911595085.jpg
x / Avalon / Profimedia 
profimedia-0911594969.jpg
x / Avalon / Profimedia 

profimedia-0911595156.jpg
x / Avalon / Profimedia 

profimedia-0911593978.jpg
x / Avalon / Profimedia 
profimedia-0911615074.jpg
PIXELFORMULA / Sipa Press / Profimedia 

profimedia-0911614974.jpg
PIXELFORMULA / Sipa Press / Profimedia 

Kako bi dodatno naglasio raznolikost žene Saint Laurenta, Vaccarello je svako od 49 izdanja nazvao po imenima „posebne grupe modela s kojima je kuća izgradila trajne odnose.“ Neke od njih su te večeri sedeli u prvom redu, uključujući Betty (Catroux) i Carlu (Bruni). 

profimedia-0911583797.jpg
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Nakon iconic pojavljivanja u Coperni haljini od spreja na Nedelji mode 2022. godine, Bella Hadid režirala je svoj povratak na pistu Saint Laurenta. Njena pojava savršeno je dočarala viziju androgine žene Saint Laurenta; pojavila se sa snažnim stavom, u savršeno krojenom crnom odelu, sa kravatom, naočarima za vid i u salonkama.

Povratak Belle Hadid na modnu scenu predstavlja iznenađenje za mnoge. Iako nije potpuno napustila industriju mode i lepote, jer je u maju pokrenula svoj parfem Orebella, ipak se u potpunosti povukla sa modnih pista. Međutim, njeno pojavljivanje na reviji Saint Laurent nagoveštava da je ta odluka sada iza nje, otvarajući vrata za nova iznenađenja u predstojećoj Nedelji mode u Parizu.