Četrdesetčetvorogodišnji Belgijanac potvrdio je da će obavljati posao Galliana, koji je otpušten zbog antisemitizma, a svoju prvu reviju prezentovaće na Paris Couture Weeku u julu.

Počevši karijeru kao dizajner nameštaja Raf, koji je bio kreativni direktor kuće Jil Sander do februara ove godine, sada će biti odgovoran za žensku visoku modu, ready-to-wear kolekcije i aksesoare modne kuće Dior, navodi WWD.

U zvaničnom saopštenju modna kuća naziva Rafa "jednim od najvećih talenata današnjice", koji će "preneti čuveni stil Diora u 21. vek"

Raf, koji je prvenstveno usavršavao sebe za posao muškog dizajnera, rekao je da ovu kuću smatra tvorcem "najinspirativnije mode"

"Širom sveta, ime Dior simbolizuje ultimativnu eleganciju i prefinjenost", navodi Simons - "Sa krajnjim poštovanjem prema veličanstvenoj istoriji, nenadmašnom nasleđu i izradi ja se pridružujem izuzetnoj kući Dior"

Gallijanov dugogodišnji asistent i bivši direktor Diorovog studa Bill Gaytten obavljao je posao umetničkog direktora na određeno vreme, dok su čelnici upravnog odbora razmišljali o zameni, te se prethodnih par meseci šuškalo da će to biti Marc Jacobs, Alber Elbaz i Haider Ackermann.