Cyndy Crawford, slavni supermodel, smatra da postoji previše pravila u svetu modelinga i da oni ponekad postavljaju nemoguće standarde.
Neka pravila moraju da postoje, priznaje Cyndy, kako bi se zaštitile devojke koje tek počinju da rade, ali je često teško ispoštovati ta pravila. "Kada zadate pravilo o radnom vremenu i zabranite prekovremeni rad, to ne funkcioniše jer ponekad prosto morate da radite dok se posao ne završi. Morate da ustanete jako rano ili pak da snimate po užasnoj hladnoći. Ipak, modeli bi trebalo da zauzmu stav i zaštite sebe. Ljudi moraju međusobno da se poštuju. Ako radite sa nekim ko vas ne poštuje, idite odatle", savetuje Cyndy.

Ona takođe smatra da su potrošači ti koji treba da promene način na koji modeli izgledaju u časopisima. "Mislim  da je modna industrija u rukama potrošača, i ništa se neće promeniti ako oni nastave da kupuju časopise uprkos tome što im se ne dopada što su modeli premršavi ili previše mladi. Ako prestanu da kupuju, i ti standardi će morati da se promene", kaže Cyndy.