Tačnije novac će otići u Academy for Peace and Justice, srednjoj školi koja se nalazi u Port-au-Prince, Haiti.

Dvadesetosmogodišnja glumica dok je snimala scene svog novog filma na Haitiju, došla je na ideju da kreira organičenu kolekciju "poštarskih" torbi, koje će pomoći srednjoj školi  Academy for Peace and Justice, koja se nalazi u gradu Port-au-Prince.

Glumica je za magazin People rekla - "Zasta sam želela da osmislim kreativan i alternativan način za prikupljanje dobrotvornih prihoda- olivia je još dodala - Na setu smo uvek imali torbe koje su bile uz nas gde god da smo se kretali, bilo da smo u kamionetu, u bolnici ili ako spavamo u šatoru. U tim torbama smo imali maramu, sprej protiv buba, kameru i pilule protiv malarije i moja želja je da takve torbe kreiramo sa Alternativeom", zaključuje glumica.

Olivia, koju je PETA 2010. godine proglasila za najseksipilniju vegeterijanku, se nada da će ubediti ljude da kupe ovu torbu, koja se prodaje po ceni od 138 dolara, kako zbog dobrotvorne svrhe, tako i zbog njene praktičnosti.

"Mi ohrabrujemo ljude da misle o tome gde troše svoj novac. ne govorimo ljudima da ne kupuju stvari, već da budu svesni šta kupuju. kaže glumica i dodaje - Ne samo da Alternative koristi održive materijale, već u i dobra kompanija u kojoj rade dobri ljudi. Oni imaju vrednosti koje se slažu sa mojim" - zaključuje glumica.