Zvezde modnog sveta i poznate ličnosti okupile su se u Linkoln Centru, zvaničnoj rezidenciji Njujorške nedelje mode, da odaju priznanje osamdesetogodišnjem Oscaru de la Renti, dizajneru rođenom u Dominikanskoj Republici. 

Svoju prvu liniju lansirao je pod Cristóbalom Balenciagom 1965. godine i vrlo brzo postao slavan kao jedan od odabranih dizajnera koji su oblačili Jacqueline Kennedy.

Svojim prvim brakom sa udovicom Francoisa de Langlade 1967, a zatim i uredničkom pozicijom u francuskom Vogue-u dodatno je proširio svoj uticaj u svetu mode i dobio reputaciju kreatora za bogate, slavne i vodeće figure u društvu.

Skoro 1000 ljudi okupilo se da vidi de la Rentu čije je pojavljivanje bilo vrhunac u kalendaru Njujorškog Fashion Weeka.

Gradonačelnik Njujorka Michael Bloomberg je u šali rekao da su on i de la Renta bili na više dodela nagrada nego Meryl Streep, dok je de la Renta za sebe rekao da je izuzetno srećan čovek izdvajajući Diane von Furstenberg, Annu Wintour i Bridget Foley zbog njihove dugogodišnje podrške.