Print i grafika se pojavljuju svuda, najzastupljeniji su živahni dezeni sa cvetnim šarama. Jedna stvar je bila najvažnija – boja. Smaragdna, kobalt, tirkizna, pink, crvena, ali i nežniji tonovi poput puder roze, nežno zelena i bela.

Najrazličitiji materijali dodaju na glamuru: saten, muslin, žakard, koža, čak i krzno. Azija je poslužila kao inspiracija mnogim kreatorima pa je zato izraženo prisustvo svile, čipke, veza...

Akcenat je i na cipelama sa visokim potpeticama, posebno su bile primetne one sa kopčanjem oko zgloba.

Gucci
Svetle boje i živopisni printovi. Blago zatalasani krojevi sa zvonastim rukavima stvaraju osećaj luksuza koji je upotpunjen upadljivim nakitom. Kobalt plava, tirkizna, i limun žuta su dominantne na dugim haljinama, ali i na pantalonama i sakoima. Nasuprot modelima u hladnim bojama su komadi u jarko ružičastoj. Za one smelije tu si snake print i floralni motivi na kratkim haljinama. Da bi utisak bio kompletan Gucci preporučuje sandale sa zglobnim kopčanjem, velike naočare, upadljiv nakit i torbe od zmijske kože. Bez sumnje, kolekcija stvorena za jake i uticajne žene i hod po crvenom tepihu.

Prada
Svojom prolećnom kolekcijom Miuccia Prada vodi nas iz mraka na svetlost. Saten kao asocijacija na japanski kimono i cvet kao detalj obeležili su ovu kolekciju, a dopunile su je Harajuku platforme i čarape za džudo prišivene za kožne tabanice. Nostalgija utkana u moderno i novo...

Dolce & Gabbana
Kolekcija nastoji da uhvati sicilijansku kulturu u svakom komadu što je doslovno vidljivo u štampi na svili i maramama, a pruge dočaravaju pejzaže mediteranskih plaža i suncobrana. Živopisne haljine, suknje i topovi, vez i čipka ali i heklani detalji bili su neizostavni u upotpunjavanju sicilijanskog looka. Od detalja utisak ostavljaju retro naočare i trake za kosu, ručno rađene torbe u raznim koloritima i upadljiv nakit, posebno over-size minđuše. Za kraj, tu su krinoline od suvog pruća koje verovatno neće završiti u ormanu ali su svakako upotpunile priču o istoriji Sicilije.

Versace
Čipka je svuda, na suknjama i haljinama, pantalonama i topovima pa čak i u kombinaciji sa kožnom jaknom. A za one bliske stilu JLo tu su lepršave haljine sa izrezima u tirkiznoj, narandžastoj i pink boji. Retro 70-e u vidu prugastih pantalona, kože i širokih rukava. Rimljanke sa potpeticom i sandale sa metalik detaljima uz egzotične torbe i kožne klač torbe i kaiševe.

Dsquared²
Moto kape, kožne jakne, masivni lanci oko vrata i struka, kratke suknje koje su na ivici da budu pojas i bezobrazno kratki šortsevi - sve podseća na spot George Michaela, ali ne... sve ovo su komadi koje su blizanci Dean i Dan Caten, inspirisani 90tim godinama, prikazali na Milanskoj nedelji mode. Kožne suknje, providne haljine i raskopčane košulje uparene sa cipelama i čizmama sa visokim potpeticama upotpunile su koncept seksipila koji je bio očigledna namera ove kolekcije. Kolorit su unele crvena i pink boja na sakoima, šortsevima i suknjama. Za kraj su predstavili bajkovitu haljinu za moderne Alise iz Zemlje čuda.