U znak podrške Mesecu borbe protiv raka dojke koji je nedavno počeo, Tommy Hilfiger će lansirati novu limited-edition torbu. Teget kožna torba sa belim detaljima i crvenim drškama – karakteristično za američke boje brenda – doprineće organizaciji Breast Health International (BHI).

Za potrebe kampanje, Hilfiger je sklopio saradnju sa Charlotte Gainsbourg i Drew Barrymore.

„Čast mi je da sarađujem sa Tommyjem Hilfigerom i Charlotte Gainsbourg  u cilju podizanja svesti o plemenitom radu organizacije Breast Health International“, rekla je Barrymore, koja je fotografisla Charlotte Gainsbourg.

Torba, koja se u maloprodaji može naći za 298 dolara, je dostupna u svim Tommy Hilfiger radnjama širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i azijsko-pacifičkog regiona.

Sto dolara od svake kupljene torbe otići će direktno u „fond za život“ – program gorepomenute organizacije koja pruža pomoć ženama obolelim od raka dojke i njihovim porodicama.
„Mnogo mi znači što sam dobila priliku da pomognem pri tako plemenitom cilju kao što je ovaj“, rekla je Gainsbourg na konferenciji za štampu. „Lansirajući ovu limited-edition torbu, Tommy Hilfiger omogućava ljudima da pomognu organizaciji BHI na vrlo konkretan način. Novac iz „fonda za život“  izuzetno mnogo znači obolelim ženana i njihovim porodicama time što će im pokriti troškove koje mnoga osiguranja ne pokrivaju.