Livia, koja je udata za oskarovca Colina Firtha, jedna je od osnivača Green Carpet akcije i poznata je po svojim zalaganjima za ekologiju.

2009. godine, Livia je osnovala ovaj izazov zavetovala se da će na svaki dogadaj na crveni tepih dolaziti isključivo u ekološki zdravim i recikliranim kreacijama.

Britanski olimpijci Jessica Ennic i Nicola Adams, modna ikona Sheridan Smith, devetogodišnja blogerka Martha Payne, glavna šefica u restoranu Le Gavroche Monica Galetti i jedna od organizatorki Olimpijskih igara Deborah Hale su takode nominovane u zasebnim kategorijama, a organizatorka Red nagrada, Sam Baker, kaže da je ova godina naroćito nizvesna za nominovane budući da je konkurencija izuzetno jaka.

"Ovo je četvrta godina kako organizujem Red’s Hot Women nagrade, i svake godine je sve teže. Standard za ove nominacije je izuzetno visok i svi nominovani su jake ličnosti pa nije ni čudo da se članovi žirija koji odlučuje o nominacijama iz godine u godinu prepiru oko kategorija. Ako pogledate kakve neverovatne žene su nominovane – iznenađenju nema mesta. Od preduzetnica preko naučnica i dizajnerki do blogerki, reč je o ženama koje viđamo svaki dan na ulici, a koje su postigle neverovatne stvari. Možda će izbor biti lakši naredne godine, ali čisto sumnjam."

Red’s Hot Women nagrade 2012., u saradnji sa brendom Calvin Klein, biće održane u sredu 28. novembra.

Dodela nagrada, koju će prenositi BBC 6, a čiji će domaćin biti Lauren Laverne, u zgradi One Marylebone u Londonu, biće održane u čast žena širom Velike Britanije koje su pokazale impresivan talenat, maštovitost i postigle neverovatne uspehe u svojoj branši.