Još jedna potvrda da je 2012. godina bila Stella McCartney godina je i to što je britanska kuća proglašena kao najtraženija na ovogodišnjoj Google's Zeitgeist listi u kategoriji modnih brendova.

Osim ovog priznanja, ove godine McCartney i njen tim imali su čast da dizajniraju opremu za tim Velike Britanije na Olimpijadi, a takođe je proglašena istovremeno i za dizajnera i za dizajnerski brend godine na British Fashion Awards-u.

Modne kuće koje prate Stellu McCartney na Googlovoj listi su (po tačnom redosledu): Karl Lagerfeld, Victoria's Secret, Alice Temperley, Versace, Mulberry, Marks and Spencer, Ossie Clark, Burberry and LK Bennett.

U svom govoru na dodeli British Fashion Awards, Stella je priznala da na početku karijere nije bilo lako. Jedan od bivših kolega u Chloe-ju, gde je ranije radila, rekao joj je da nikada neće uspeti da lansira sopstvenu modnu marku u Britaniji. „U istoriji ne postoji britanska modna kuća koja nosi žensko ime, a da je stvarno postala globalna", rekao je on.

Googlova godišnja Zeitgeist lista pokazuje šta je najviše zaokupljalo pažnju u Britaniji tokom godine. Whitney Houston i Kate Middleton su najtraženije u kategoriji ljudi, a najtraženjiji gadžet je iPad 3.

Izgleda da je McCartney razuverila one koji su sumnjali u nju.