Čuvena britanska modna agencija Premier Model Management odlučila je da iskoristi znanje modela o modi i trendovima i lansira aplikaciju za smart telefon. Ovo je prva modeling aplikacija u svetu, a nazvana je Premier Model Style. Modni i saveti za lepotu internacionalnih modela, fotografa i eksperata modne industrije preko ove aplikacije biće dostupni svima besplatno.

„Modeli su važan faktor u kreiranju javnog mnjenja o modi i stilu“, objasnio je direktor agencije Chris Owen, koji zajedno sa svojom sestrom Carole White učestvuje u dokumentarnom serijalu „The Model Agency“ koji se emituje na  Channel 4.

„Carole i ja oduvek smo se zalagali za ovaj koncept u Premieru. Stvarno smo želeli da razvijemo aplikaciju koja će prikazivati stil, trendove i stavove modela“, dodao je Owen.

Aplikacija nudi how to video materijale, koji objašnjavaju kako samostalno stilizovati kosu ili kako se našminkati, korak po korak. Veteranka modelinga, Claudie Mason preko aplikacije nuti savete o off-duty odevnim kombinacijama. Lekcije manekenskog hoda i vodič kroz trendove koji tek predstoje takođe su deo ove aplikacije.

„Internet i novi mediji, poput društvenih mreža, veoma su uticajni i omogućavaju širokoj publici da komunicira sa talentima. Ova aplikacija omogućiće modelima da imaju snažan uticaj i na online i na maloprodajni svet mode i stila. Verujemo da je aplikacija od velikog interesa za razvoj modne svesti i razumevanje medija kod mladih“, dodao je Owen.