„Johnu želimo sve najbolje na putu povratka modi. Uvek smo se divili njegovom kitnjastom talentu“, izjavili su Domenico Dolce i Stefano Gabbana za magazin Swide.

Galliano je pre dve godine otpušten iz Diora jer je u alkoholisanom stanju u pariskom baru izjavio da voli Hitlera. Modnom svetu se vraća na velika vrata zahvljaujući Oscaru de la Renti koji ga je pozvao da provede tri sedmice u njegovom ateljeu u Njujorku.

„Modnoj sceni su nedostajale njegove kreacije u protekle dve godine. Jedva čekamo da njegovu kolekciju sa Oscarom de la Rentom", dodali su D&G.

Ekscentrični Galliano, kako sam tvrdi, provešće tri nedelje, pomažući prijatelju na njegovoj liniji za jesen/zimu 2013-2014.

Oscar de la Renta je objasnio da je dao svom prijatelju drugu šansu zbog vere u njegovu kreativnu viziju. Za Gallianovo kontraverzno ponašanje, Oscar krivi stres i ovisnost o alkoholu.

„Ne mogu da opišem rečima zahvalnost koju osećam prema Oscaru što me je pozvao da radim sa njim u meni tako poznatom okruženju, u dizajnerskom studiju“, rekao je Galliano ovom prilikom.

„Njegova podrška i vera u mene čine me veoma ponosnim“, dodao je.