Nove kreacije dizajnera Michaela Korsa, dva unisex sata, privukle su pažnju javnosti i zbog toga što će sva zarada od prodaje satova ići u humanitarne svrhe. Kreator se priključio inicijativi World Food Programme (WFP) koja skuplja sredstva za borbu protiv gladi u svetu. Pomoć će biti usmerena ka svima onima kojima je potrebna, ali najviše majkama i deci.

„Želeli smo da doniramo i tako napravimo pravu promenu u životu ljudi. Pridruživanje World Food Programme omogućava nam to. Problem gladnih u svetu je problem koji može da se reši, a nama je drago što smo deo tog rešenja“, rekao je Michael za WWD.

Satovi će biti u prodaji od marta pod sloganom "Watch Hunger Stop". Od prodaje samo jednog sata skupiće se sredstva da se nahrani stotinu dece.

„Tokom godina imao sam sreću da često putujem po svetu i upoznajem nove kulture i različite ljude. Video sam da postoje milioni ljudi koji se svakodnevno bore za hranu za sebe i svoju porodicu. Zato sam želeo da se potrudm i pomognem da se reši ovaj internacionalni problem.“

Osim što će finansijski pomoći inicijativu, dizajner učestvuje i u reklamnoj kampanji za WFP u kojoj je zajedno sa svojim prijateljima, uputio javni poziv ljudima da se pridruže fondaciji.