Kolekcija Oscara de la Renta za Njujoršku nedelju mode nastala je uz asistenciju čuvenog Johna Galliana, pa ujedno predstavlja i njegov veliki comeback.

Proteklih šest dana modnom pistom u Njujorku prodefilovali su mnogi modeli i kreatori. Mi smo izdvojili neke od njih:

Diane von Furstenberg
Glam rock u svakoj prilici. Revija namenjena pravim party devojkama koje ne samo da odlaze na žurke, nego je njihov život zapravo žurka. Svilene pidžame, leopard print, haljine, pantalone, suknje, kaputi u jarkim metalik bojama inspirisani su modom sedamdesetih. Od materijala kolekcijom dominiraju koža, krzno, svila...

Tommy Hilfiger

Usklađena kolekcija kaputa, dugačkih blejzera, krznenih jakni, džempera inspirisana je modom šezdesetih i krojevima iz čuvene londonske ulice Savile Row. Dominiraju karo i pepito dezeni.

Derek Lam
Minimalno, funkcionalno i veoma moderno i otmeno. Kolekcijom dominira motiv trouglova, crna, bela, i nijanse braon bež boje. Naglašena ramena, suknje ispod kolena i široke pantalone usklađene su sa špicastom obućom. Heklani detalji i haljine A kroja učinili su kolekciju ženstvenom.


Alexander Wang
Krzno, koža, vuna i saten su materijali koji oslikavaju kolekciju. Pantalone, duksevi, kaputi i džemperi i duboke rukavice koje su inspirisane bokserskim stilom modni kritičari su ocenili kao veoma zanimljive. Spoj sportskog i elegantnog.


Jason Wu
Reviju čine ženstveni komadi koji naglašavaju seksipil i glamur. Košulje sa strogim okovratnicima, krojevi koji ističu rameni pojas i struk i crvena boja krase kolekciju.