Danas, trećeg dana Pariz Fashion Weeka, predstavljena je kolekcija brenda Balenciaga. Na nju je ceo modni svet s nestrpljenjem čekao jer ova kolekcija predstavlja i novi pravac u kom će se Balenciaga kretati pod vođstvom novog kreativnog direktora Alexandera Wanga.

Da podsetimo, Wang se našao na čelu Balenciage, jer je u novembru došlo do raskida saradnje ovog brenda i dizajnera Nicolasa Ghesquièra, koja je iz Balanciage objašnjena željom za novim vizijom i novim razumevanjem brenda.

„Veoma sam uzbuđen, dao sam 110 odsto sebe za moj brend. Za mene ovaj posao je ostvarenje sna, imao sam priliku da zavirim u neverovatan arhiv Balenciage, a još uvek nisam stigao sve da pogledam. Ovo je nešto sasvim drugačije od posla koji sam do sada radio“, rekao je dizajner pred početak šoua.

U Parizu tokom Fashion Weeka do sada su se istakle i kolekcije:

Dries Van Noten:
Kolekcija inspirisana plesnim parom iz filmskog klasika „Top Hat“, Freda Astaire i Ginger Rogers. Kolekcija na neobičan način spaja muški i ženski princip u jedan. Krzna, rese, svetlucavi materijali, pantalone ispod suknje, svetni dezeni i još mnogo toga čini ovu reviju nezaboravnom.

Mugler:
Futuristički kojevi oblikovali su modele u tri dimenzije. Krzno, lakovana koža i kašmir materijali su od kojih su dizajnirani komadi iz kolekcije. Sam kreator je priznao da je inspiraciju pronašao u letovima avionom.

Alexis Mabille:
Kolekcija inspirisana siluetama iz ranih osamdesetih. Kratke suknje, muška odela, široki džemperi, krojevi koji naglašavaju ramena čine glavni deo kolekcije. Monotonija neutralnih boja, sive, crne i bele razbijena je crvenom i plavom.

Rochas:
Klasični modeli i A krojevi u pastelnim bojama, i neočekivanim vrstama materijala. Štrikani džemperi sa svilom i kamilja koža deo su iznenađenja. Velike suknje sa naborima dužine ispod kolena su najupečatljiviji deo kolekcije.