Gucci će lansirati novu “pravljenu po meri” (made-to-measure) kolekciju u junu, koju će dizajnirati kreativni direktor Frida Giannini u saradnji sa italijanskim biznismenom Lapom Elkannom. Ova linija će se zvati Lapo's Wardrobe, a opisana je kao “luksuzni krojački servis za savremenog gospodina”.

“U isto vreme sam uzbuđen i počastvovan što je ovaj projekat oživeo baš Gucci, jer je on sinonim za italijansku savršenost i izradu”, rekao je Elkan i nastavio: “Bilo je odlično sarađivati sa Fridom. Oboje smo ljubitelji i poštovaoci tradicije, ali se ne plašimo da eksperimentišemo. Ovo je kombinacija tradicije i eksperimenta koja je prikazana u komadima koje smo dizajnirali i stvorili.”

Lapo's Wardrobe zbirka od 27 komada će se sastojati od 23 kombinacije za muškarce i žene koja uključuje kožnu odeću, nakit i cipele. Gucci ce takođe ponuditi novi kroj u već postojećoj made-to-measure ponudi. U više od 178 mogućih kombinacija boja i tkanina, kupcu ce u odabiru, kroju i finalnom doterivanju pomagati stručno osoblje ove kompanije.

Svaki komad je moguće prilagoditi sopstvenom stilu, uključujući mogućnost utiskivanja inicijala, a sama dostava modela traje četiri do šest nedelja.

“Guccijev program made-to-measure je vrhunac naše Made in Italy stručnosti i omogućava svakom čoveku da besprekorno izrazi svoj stil”, rekla je Frida i dodala: “Lapo savršeno oslikava moju viziju italijanskog stila kao nekog stava, a prednost ove linije je što se ne plaši rizika i što obraća pažnju na detalje.”

Lapo's Wardrobe kolekcija biće predstavljena u junu, za vreme prikazivanja menswear kolekcije, što se podudara sa otvaranjem nove Gucci radnje za muškarce. 

Ovaj servise će u početku biti dostupan u Gucci buticima u Milanu, Londonu, Parizu, Tokiju, Sao Paolu i New Yorku.