Meatpacking District je deo Menhetna u koji do pre desetak godina nisu zalazili bogati i poznati. Samo ime asocira na mnoštvo klanica i mesara. Ne zvuči baš kao kraj preporučljiv za život?

Diane je međutim videla dalje, uprkos mirisu i neuglednim ulicama. Imala je viziju koju je danas i ostvarila. Njena smelost podstakla je i druge da se „dosele“ u ovaj kraj gde su sada vrhunske radnje, poput Christiana Louboutina, Alexandera Mcquenna i Stelle Mccartney kao i niz elitih restorana.

Od kada se doselila u Meatpacking District, radila je na prikupljanju novca kako bi ovaj kraj učinili istorijskim, zatim na uređenju parka High Line, a uspela je i da ga obogati Whitney muzejom.

18. marta upriličen je ovogodišnji Open Market na kojem se prikupljaju sredstava za poboljšanje Meatpacking Districta. Von Furstenberg je jedna od  glvnih ljudi koji stoje iza ovog događaja.

Poznati belgijski dizajner Andrew Rosen je sedište svoje modne marke prebacio u distrikt još 2005. Smatra da sve što se može dobiti u gradu, postoji u Meatpackingu, ali je okruženje ono što se razlikuje. On dodatno uživa jer ga susedstvo podseća dom i Belgiju.