Dizajnerka je objavila da napušta modnu kuću, objašnjavajući odluku ličnom razlozima. Neočekivani odlazak, treći je u nizu, od osnivanja Jil Sander kuće, 1968. godine.

„U ime grupe želim da zahvalim Jil Sander na izvanrednom doprinosu brendu tokom perioda njenog rada“, rekao je izvršni direktor Alessandro Cremonesi za WWD. „Njen istaknuti dizajn i kreativno vođstvo bili su ključni za osnaživanje brenda i njegovo pozicioniranje u modnom svetu koje otvara mogućnost za dalji razvoj.“

Nemačka dizajnerka prvi put je napustila modnu kuću 2000. godine, zbog niza neslaganja sa novim vlasnikom, Prada grupom, koja je kupila većinski udeo u kompaniji. Pošto je popularnost brenda značajno opala, dizajnerka se vratila u maju 2003. godine.

Njeno odnos sa generalnim direktorom Prade Patriziom Bertelliem, ostao je napet, a Sander je već 2004. godine ponovo napustila brend, kada je Raf Simons preuzeo poziciju kreativnog direktora. Kada je Simons prešao u Dior, februara 2012, Jil se još jednom vratila svom starom poslu.

Interni tim dizajnera koji su radili sa Jil Sander, biće angažovan na finiširanju kolekcije za jesen 2014.