Sa neverovatnim osećajem za boju, savršen kroj i eksperimentisanje s različitim teksturama, Roksanda Ilinčić je postala omiljeni kreator poznatih (Michelle Obama, Keira Knightley, Charlize Theron, Gwyneth, Penelope...) dajući im priliku da u njenim kreacijam, kako u dnevnoj, ali i večernjoj varijanti izgledaju moderno i sofisticirano.

Ekipa ELLE magazina je srpsku dizajnerka koja već godinama kreira modele u svom londonskom ateljeu, srela u Australiji gde je Roksanda otkrila neke od svojih stylish saveta za pakovanje kada idete na put.

- Kada želite da se spakujete brzo i da popakujete samo neophodne stvari za neki put to nikada ne ide lako. Cilj mi je da napravim listu stvari koje nosim nedelju dana pre polaska, ali nekako obavezno uvek kasnije dodam još neke stvari na listu - priznaje kreatorka.

U Roksandinoj torbi ipak moraju da se nađu dve stvari, bilo da ide na kratak put ili malo duže putovanje: maska za oči i čepići za uši koji obezbeđuju dobar san.  

- Ukoliko znate šta ćete konkretno da radite na putu, to svakako pomaže, jer onda možete da isplanirate konkretno svaki autfit. Bez obzira na sve, u poslednje vreme držim se pravila da izbacim iz torbe poslednji komad koji sam spakovala. Za sada se ovo pravilo se pokazalo odličnim!

Pakovanje za specifičnu australijsku klimu može da bude poprilično teško, shodno oscilacijama u temperaturi, ali Ilinčić na put ne ide a da ne ponese komade koje može da nosi i na +40 ali i i kada je temperatura oko dvadesetog podeoka i postane svežije.

- Volim da ponesem sa sobom haljinu sličnu formi tunike koja može da se nosi u više varijanti i nekoliko prilika: svilena Bronti haljina A kroja iz moje Resort 2014 kolekcije je odlična za neku svečanu priliku a kaput Tatam je savršen propratni komad. Oba komada su lagana za pakovanje. Takođe, gde god da idem ponesem i kupaći kostim. Omiljeni mi je trenutno kupaći iz jednog dela Talia iz moje kolekcije SS 2014 sa plavo-belo-crnim prugama.    

Kada je u pitanju kozmetika, Ilinčić koja uvek izgleda sveže i koja akcentuje najčešće samo usne crvenim ružem ne nosi sa sobom puno šminke.

- Nosim samo osnovno. Spakujem uvek kolekciju omiljenih M.A.C ruževa. Ruby Woo mi je uvek bio jedan od najomiljenijih, ali i Morange volim, pogotovo leti. Obavezno nosim i neku kremu za kožu jer volim da sam na suncu što je više moguće pa mi je bitno da zaštitim svoju kožu. Krema La Mer’s Créme de la Mer's koja ima zaštitni UV faktor je fantastična i postojna je tokom celog dana.

Poznatu kreatorku smo pitali i za najbolje destinacije koje savetuje da posetimo.

- Volim da putujem na mesta na koja idu lokalci, specijalno kada mi oni preporuče neki dobar restoran i neka kulturna dešavanja. Važno mi je da otkrivam nova mesta, novu kulturu da bih znala da nisam propustila nešto.