Modni dizajner Christopher Bailey nagrađen je pohvalnicom Hall of Fame accolade. Kreator koji stvara mala umetnička dela u obliku odeće za slavni Burberry dobio je ovu prestižnu nagradu u Londonu na ovogodišnjoj dodeli nagrada WGSN Global Fashion Awards.

Bailey  je nedavno unapređen u kreativnog direktora ove ugledne modne kuće, uz šta će zadržati svoje mesto izvršnog direktora u Burberry-ju.

Predstavnici WGSN-a opisali su ovu nagradu kao način da se podvuku dostignuća ljudi cenjenih u fashion svetu, koji su inspirisali društvo, unapredili modnu instrustriju i pokrenuli nove trendove.

Ceremonija dodele nagrada odala je prinzanje i poznatom Topshop-u, koji je osvojio nagradu Best Multi-Channel Retailer, kao i Gap-u koji je dobio nagradu za kreiranje dečje odeće Kidswear Design Team. Takođe, sajt koji se bavi online maloprodajom outlet komada Net-A-Porter.com nagrađen je kao Best Buying Team, a pariska prodavnica Karla Lagerfelda proglašena je za Best New Store.

Inače, raniji laureati ove nagrade su modni fotograf Rankin i osnivač čuvene prodavnice Biba u Londonu Barbara Hulanicki.