Od svih blogera koji su se uzdigli na blogerskoj A listi u poslednjih nekoliko godina, Garance Dore je možda najsvestranija! Njen blog jednostavnog naziva garancedore.com svakodnevno vas dočekuje sa prekrasnim ilustracijama, vrlo iskrenim i autentičnim člancima, fantastičnim fotografijama a od skora i kratkim, zabavnim video snimcima koji svim posetiocama daje uvid u njena dnevna dešavanja.

Šarmantna Garance koja neguje minimalističan i monohromatski stil skoro nas je oduševila video snimkom: A day in heels, koji je snimila tokom poslednje Nedelje mode u Parizu, u sklopu serije video snimaka "Pardon my French".  

U zabavnom video spotu 37-godišnja Garance je odlučila da provede ceo jedan dan na Pariskoj nedelji mode u istim cipelama na visokim potpeticama!

Inspirisana činjenicom da veliki broj urednika pohodi PFW prateći revije u ekstremno visokim štiklama, Garance je odlučila da testira sebe ali i da analizira trend nošenja visokih potpetica pričajući o ovom fenomenu sa urednicima, blogerima, modelima i kraljem visokih potpetica: Christianom Louboutinom!

Dok Garance pratimo na putu ka revijama prestižnih brendova (Kenzo, Chanel) susrećemo zajedno sa njom sagovornike koji joj udeljuju korisne savete: uvek staviti uložak, izabrati ne tako visoku štiklu, u šoping cipela isključivo popodne kada je noga "umorna" i otečena ..., dok Russo obavezno savetuje što više potpetice jer je ženi potrebno samopouzdanje, držanje koje ne može da ima u ravnoj obući!

Christian koji smatra da žena i u ravnom može da bude seksi jer ravna odeća daje jednu notu slobode, drži do činjenice da kada je žena na visokim potpeticama ona ne može da žuri, da juri, i daje priliku svakome (posebno muškarcu) da je primeti.

Garance je inače prava internacionalna dama – od majke Alžirke i oca s italijanskim korenima sa Korzike, danas živi u Njujorku sa suprugom, poznatim fotografom Scottom Schummanom. Danas Dore ima preko 20 000 pratioca na Twitteru a njene video snimke na Youtube kanalu vidi u proseku više od 25 000 ljudi.

Pogledajte video: