Prelepa australijska glumica Cate Blanchet uveličala je svojim prisustvom otvaranje Internacionalni filmski festival u Dubaiju, koji se održava po deseti put. Četrdesetpetogodišnja glumica je zasenila sve prisutne svojim efektnim, stylish look-om.

Blanchett se pojavila u bordo haljini modne kuće Valentino, tačnije iz njihove veličanstvene kolekcije za proleće/leto 2014. koju smo imali prilike da vidimo početkom oktorba na Milano Fashion Week-u.

Prefinjena i suptilna linija haljine u prijatnoj bordo boji, zatvorenog, ravnog dekoltea, koja se kupasto širi od struka, za glavni detalj ima rukave, blage A forme do lakta koji su krojem povezani s dugačkim šlepom pozadi koji pada ravno do poda. Taj momenat kao i raskošna, zlatna ogrlica Herve Van der Straetena su celom look-u dali jednu kraljevsku, ali orijentalnu notu.

Prekrasna Cate se pored ogrlice odlučila još za zlatni sat i sandale u istoj boji, s potpisom Christian Louboutina. Želeći da akcenat bude isključivo na haljini, Cate je izabrala svedenu, jednostavnu frizuru, začešljanu iza uva i neutralni, minimalni make-up.