Poznat američki dizajner Marc Jacobs, koji je poslednjih 17 godina proveo na mestu kreativnog direktora Louisa Vuittona, prvi put je nakon odlaska otvoreno pričao o svom nasledniku, francuskom kreatoru Nicolasu Ghesquieru. Reči pohvale bile su dominantne...

"Nicolas je briljantan kreator i jedva čekam da vidim njegovu kolekciju za LV jer se naša estetika, vizija mode u  potpunosti razlikuje. U svakom slučaju drago mi je da me nasledio neko čiji rad izuzetno poštujem, neko kome se divim. Nicolas je neverovatan talenat i jedva čekam da vidim šta je uradio."

Kada je Marc došao na čelo Louis Vuittona, veliki broj stvari je promenio, usavršio, nadogradio, jer pre njega renomirana kuća nije imala pret-a-porter kolekciju, niti su dizajnirali cipele i nakit, a kamoli muške linije.

U razgovoru s arhitektom Peterom Marinom ispred londonske galerije Tate, Marc je između ostalog pričao i tome kako se oseća, sada, kada više nije deo jednog giganta, i može da se posveti svojim brendovima.

"Ne mislim da će sve sada biti super. Doza straha uvek postoji, uostalom, tako funkcionišem. Kada mi ide dobro, mislim da će sve ispasti odlično, a kad mi krene nizbrdo, najradije bih pronašo neku rupu i tu se sakrio. Definitivno sam dosta naučio radeći za LV, i to ću svakako iskoristiti u samostalnom radu“, rekao je vrlo iskreno Marc.