Kreator David Koma, koji već godinama radi u Londonu, funkciju kreativnog direktora brenda Mugler preuzeće u januaru. Njegove prve modele za Mugler ćemo videti tek u junu kada će prikazati pre-kolekciju, dok je debitantska revija najavljena za septembar u okviru Paris Fashion Weeka.

"Želili smo s ovim izborom da okrenemo novu stranicu u Mugleru, i da brend vratimo u sam centar modnog biznisa," izjavila je Virginie Courtin-Clarins, direktorka razvoja i komunikacija u Mugler Fashion.  

"Imamo neverovatan potencijal da usavršimo naš brend, učinmo ga modernijim, mislim da možemo mnogo zajedno."

Koma će na mestu kreativnog direktora zameniti dizajnera Nicolu Formichettia, koji je napustio francusku kuću u aprilu ove godine zbog iste pozicije u Dieselu.

Davidov dolazak je prvi korak modne kuće u kompletnom rebrendigu Muglera, s fokusom na redizajnirani ženski pret-a-porter look.

“Kada smo birali koga ćemo da dovedemo složili smo se da nam treba pravi poznavalac mode. Komin osećaj za ženstvenu modu je sličan Muglerovom dnk, a David ima i neverovatnu viziju za modernu, svesnu ženu sa stavom," rekla je Virginie za sajt WWD.