Granice između dnevne i večernje garderobe postaju sve labavije.

Komadi koji su bili tipično večernji sada se nose i danju, spajaju se u neverovatne kombinacije (uspešno i manje uspešno): maxi svilena suknja se nosi sa duksericom, a luksuzni nakit od plemenitih metala i kamenja – sa belom majicom i farmerkama. Volimo eklektiku!

Posmatrajući revije Dolce & Gabbana, Rodarte, Valentin Yudashkin i Meadham Kirchhoff, mogli smo da vidimo na glavama modela pregršt kruna i tijara, češljića i šnalica u zlatnoj i srebrnoj boji, prepunih šarenog kamenja.

Nakit za kosu je luksuzni aksesoar koji vas izmešta iz sveta običnih ljudi u haute couture kraljevstvo.

Zahvaljujući njemu, i najjednostavnije odevne kombinacije i najobičnije frizure mogu da zablistaju.

Fantastično je to što nam se ove sezone preporučuje da ih nosimo i na ulici, kao i u svako doba dana – ako niste sigurne kako, neka vam Katy Perry, Emmy Rossum i Avril Lavigne budu inspiracija.

Ako ne nađete krunicu kakvu želite, isti efekat možete postići i brošem koji ćete ukosnicama pričvrstiti za kosu. Sve je stvar kreativnosti. Takav aksesoar više nije ni samo ukras, nego stav! U svakom slučaju, raskošna kruna će vas dovesti u centar pažnje, tamo gde svaka kraljica i treba da bude.

Beauty tips

- Ako stavljate aksesoare za kosu od štrasa i bisera, nemojte previše stilizovati frizuru da ne biste izgledali kao da upravo treba da izgovorite sudbonosno DA .

- Pošto su od metala i kamenčića, ovakvi ukrasi su obično teški i imaju tendeciju da skliznu sa kose. Malo natapirajte pramenove na koje planirate da ih stavite, tako ćete dobiti mekano jastuče kao podlogu.

- Ne prskajte lak za kosu preko aksesoara od štrasa, matiraćete ih.

- Kraljevski momenat kontrastirajte neočekivanom šminkom. Nosite ili intenzivni, razmazani crni make up na očima ili samo trag tamno ljubičaste boje na usnama. 

Kruna je ove godine bila i glavni aksesar koji se našao na bezbroj naslovnica najpoznatijih modnih i lifestyle magazina.

Priredila: Branislava Kostić