Urednica Voguea ozbiljno je narušila dugogodišnje prijateljstvo koje ima s poznatim italijanskim dizajnerom nakon što se ukrcala u avion za Pariz, umesto da prisustvuje reviji kojom je Giorgio zatvorio ovosezonsko izdanje Milano Fashion Week-a.      

79-godišnji kreator je bio krajnje razočaran kada je konstatovao da je Anna propustila njegovu najnoviju kolekciju nakon što se pojavila na većini revija ne samo Milano Fashion Weeka, već i ostalih modnih centara u kojima se održava modni ciklus "Velika četvorka“.  

"Neki ljudi eto prefiriraju da propuste Giorgio Armani šou i otputuju za Pariz... Ona je upravo to uradila, ukrcala se na avion i odletela za Pariz, “ izjavio je vidno neraspoložen Giorgio na konferenciji nakon revije.

Iako Anna nije još komentarisala ovu izjavu slavnog kreatora, njen predstavnik za štampu je izjavio da urednica nije imala izbora nego da otputuje za Pariz u kom je juče počela Nedelja mode (prvog dana niko do jačih imena nije imao zakazanu reviju).  

"Anna izuzetno poštuje Giorgia i sve ono što je uradio i što radi iz sezone u sezonu za Italiju i modu. Nažalost, usled vrlo gustog rasporeda, neke revije Anna nije u mogućnosti da isprati,“ izjavio je njen predstavnik za sajt WWD.

Slavni dizajner je stigao pored Anne da iskritikuje i organizatore Milano Fashion Weeka jer su njegovu reviju ostavili za finalni dan u moru praznog dana.

“Kada smo pristali da novu kolekciju prikažemo poslednjeg dana, sa nama su na lsiti bila još neka velika imena. Na kraju se ispostavilo da je to bio jedan mlak, prazan dan a mi jedini od većih u njemu,“ rekao je Armani za Daily Telegraph.