Nakon Cavallija koji je kategorički odbio da obuče bilo koju zvezdu na 86. dodeli Oskara, oglasio se još jedan dizajner sa skoro jednako negativnim komentarom a propo famoznog događaja.

Prema rečima Toma Forda, dodela prestižnih nagrada sve više liči na defile Barbie krpica.

52-godišnji dizajner je gostujući u emisiji Jimmy Kimmela izjavio da nema nameru više da oblači zvezde jer nema dovoljnu slobodu da stilizuje poznate glumice onako kako on želi.

"Toalete koje viđamo na crvenom tepihu nemaju nikakve dodirne veze sa aktuelnim modnim trendovima, uopšte sa današnjom modom. Najviše podsećaju na krpice iz pedesetih koje je nosila Barbie.“

Tom je takođe konstatovao da mu se uopšte ne sviđa kompletan proces kreiranja za Oskar, jer nekoliko činioca ograničava kreativnost.

„Kada treba da obučete neku glumicu za Oskara, ona već zna kako hoće da izgleda, njen PR tim takođe zna, tu je i tradicija koju niko neće da promeni ili izazove, kao i film koji predstavlja. Svi oni znaju kako haljina treba da izgleda, a vi onda shvatite da pravite haljinu koja će samo to veče da bude važna. Drugo je kada nekome kreirate venčanicu onda oblikujete nečiji san, buduću uspomenu.“