Prvi red carpet nakon Oskara koji se po tradiciji zumira je crveni tepih magazine Vanity Fair, koji se tradicionalno održava odmah nakon dodele prestižnih nagrada ostavljajući tek mrvicu vremena poznatima da se presvuku u malo manje “balske” haljine.

Iako su našu pažnju privukle Jennifer Lawrence u svetlucavom Tomu Fordu i simpatična Lupita Nyongo koja je Pradinu toaletu zamenila koktel haljinom u sličnoj plavoj boji sa potpisom drugog brenda Miuccie Prade, Miu Miu, najglamuroznije su bile Diane Kruger, Kate Hudson i  Miranda Kerr.

Diane koja u poslednje vreme zaokuplja sve više našu pažnju svojim besprekornim, casual i chic kombinacijama se pojavila u dekadentnoj, crnoj čipkanoj kreaciji za aktuelne prolećne kolekcije italijanske kuće Valentino. Zanimljiva haljina nalik čipkanom ogrtaču koji je pričvršćen u struku je sa rukavima do lakta, savršeno stajala Dianinom aristokratskom tenu i niskoj punđi od pletenice.

Šarmantnost i chic kakvu odavno nismo videli kod neke glumice.    

Nasuprot njoj, Kate Hudson i Miranda Kerr su izabrale kreacije s potpisom Zuhaira Murada. Simpatična i uvek nasmejana Kate je za after party izabrala prozurnu kreaciju (koju smo očekivali i na Oskarima) raskošnog veza od crnih šljokica i sitnih kristalčića. Glumica koje je nedavno raskinula vezu sa pevačem grupe Muse je kompletan glam look zaokružila s crnim dijamantima, smokey senkom i svetlucavom clutch torbicom Salvatorea Ferragama. 

Australijska manekenka Miranda Kerr nije krala poglede samo fotografa, novinara i pristiglih zvanica, već i bivšeg muža koji je morao da prekine njen intervju ne bi li je poljubio u obraz izjavivši da izgleda odlično.

Srebrna sirena stvarno izgleda odlično i dokazuje da joj pored zanosnog tela, prelepe kose i osmeha nisu potrebni dodatni detalji. Na after partiju smo je uočili u svetlucavoj haljini dubokog, seksi V izraza. Hm, poor, poor Orlando. Kada bivša ovako blista, to znači: Prebolela i nikad jača i srećnija!