Možda je nismo čekali sa jednakim nestpljenjem kao LV reviju, ali opet smo brojali dane do prilike da prvi put vidimo debitantsku kolekciju Nicola Formichettija za Diesel. I ona se pre neko veče i desila. I to u Veneciji u kojoj je slavni italijanski high street brend i osnovan.

Courtney Love, Amber le Bon i Viktor and Rolf..., svi oni su došli da vide Formichettiju viziju Diesela. Defile manekenki je ispratio video bim na kom su išli spotovi Nicka Knighta posvećen kolekciji koja se sastojala iz tri dela: Leather Rock n Roll, Denim i Military Uniform.

A modeli? Čist Diesel, samo još bolji, efektniji. Kratke kožne haljine sa rajsfešlusima, moćne kožne jakne, skinny jeans i kratki top. Teksas je bio u svim mogućim varijacijama: ispran, cvetnog printa, s kožnim detaljima. Videli smo dosta i parke, cargo pantalone i boyfriend jeansa. Jedna kul, urbana kolekcija.

Nicola je inače pronašao najnoviju muzu. Reperku Brooke Candy koja je nastupala u cnom kožnem šortsu, brusu i dubokim čizmama, podsetivši nas na Pink i Lady Gagu.

Kraj revije je pripao ruskoj grupi Pussy Riot kojoj je Nicola posvetio reviju. Svi manekeni su prodefilovali još jednom, obučeni u teksas modele i s vunenim, crnim maskama na glavi. Fashion revolucija na delu!