U njujorškim modnim krugovima sve su glasnija šuškanja o nasledniku jednog od najcenjenijih američkih dizajnera, Oscara de la Rente. Iako je pružio priliku Johnu Gallianu, njih dvojica više ne sarađuju, a nakon ovog Britanca na red je došao Jason Wu, pa Prabal Gurung, a činilo se da će i Olivier Theyskens napustiti Theory kako bi se pridružio slavnoj modnoj kući.

Ipak, De la Renta, uprkos svemu opovrgava glasine. On je novinarki lista Financial Times, Vanessi Friedman, otkrio da “još nisu u potrazi za novim čelnikom modne kuće”, iako sama Friedman naglašava da to nije konačan odgovor, naglašavajući ono još.

“Slavni osnivači luksuznih kuća su neverovatno nespretni kad je u pitanju planiranje budućnosti modnog carstva koje će ostaviti iza sebe, za razliku od korporacija koje unapred razmišljaju o tome”, napisala je Friedman na blogu. “De la Renta je u osamdeset i prvoj godini života i već neko vreme ima i zdravstvenih problema. To se pitanje prirodno nameće i verujem da se o tome priča i u sedištu na 42. aveniji”, dodala je.