Ako je bilo koja devojka izgradila karijeru zahvaljujući svom besprekornom stilu, onda je to Olivia Palermo.

Jedna od top 5 ikona stila današnjice, uspeva uvek, bez obzira na vremenske uslove i godišnje doba, da izgleda superstajliš, casual i krajnje šik.

Pred samo leto, koje sa sobom donosi vrele dane kada smo uglavnom u baletankama, kratkim suknjicama, lepršavim tunikama, Olivia nas je sačekala sa duplim poklonom: capsule kolekcijom sunčanih naočara za brend Westward Leaning i vodičem kroz njenu definiciju idealnog letnjeg looka.

Predstavljena kolekcija naočara se sastoji od 8 modela u „wayfarer“ stilu, a svaki model je dobio ime jednog od njenih nadražih gradova na svetu, kao što su Berlin, Saint-Germain ili Palm Beach. Okviri su takođe posebni i dolaze u tri kombinacije: crne, sive i prozirne, dok su stakla uglavnom zelena i sa UV zaštitom.  

Tokom prezentacije naočara, Olivia se dotakla i savršenog letnjeg looka. Izdvajamo najzanimljivije savete.

Kojim pravilom se vodite kada oblikujete letnji autfit?

Izbegavam da pokažem apsolutne sve. Iako će to retko ko da vam prizna, Njujorčani čim krene samo malo toplije vreme, počinju da se skidaju do gole kože. Skoro.

Po čemu se vaša letnja kombinacija razlikuje od one koja dominira tokom jeseni?

Po materijalu, ali i kroju. Tokom leta nosim isključivo odeću laganog, prijatnog materijala i modele koji slobodno padaju niz telo, dozvoljavajući mi da se krećem bez problema. Leti obožavam da nosim haljine od šifona. Zimi se kompletan autfit bazira na slojevitoj odeći.

U koje komade bismo trebali da investiramo ovog leta?

Bilo koji model koji ima neki cvetni print. Pogledajte za inspiraciju aktuelnu kolekciju brenda ETRO.

Za koji tip žene ste kreirali kolekciju naočara?

Ono što mi se najviše sviđa kod ove kolekcije je činjenica da su modeli krajnje prilagodljivi bilo kom stilu. Možete da ih nosite vrlo lako na plaži, ali i tokom šetnje gradom.

Kako je došlo do saradnje između vas i Westward Leaninga?

Ovu saradnju sam priželjkivala već dugo. Nekako se poklopila želja i s njihove strane pa smo na obostrano zadovoljstvo započeli ovu priču.