Nema veze što je već sredina avgusta, mi smo već odavno u sezoni jesen/zima: zumiramo trendove, pratimo jesenje kampanje, izdvajamo ključne komade, listamo magazine dok diskutujemo o viđenim stajlinzima. I tako baš dok smo analizirali jesenje modne beleške, shvatili smo da je skoro na svim naslovnicama i editorijalima glavna zvezda jedna haljina.

Naime, haljina iz jesenje kolekcije italijanskog brenda Gucci koja je zatvorila reviju na Milano Fashion Weeku, bela mini haljina sa kristalnim ukrasnim gornjim delom, nalik svetlucavom džemperu (već 3 naslovnice uveličala) izgleda da je “kupila” sve stiliste na svetu, a posebno one koji rade u poznatim modnim časopisima. 

Ovo ne bi trebalo da nas čudi s obzirom da Gucci brend spada u “najslikanije” i “najfotogeničnije” brendove na svetu, iz sezone u sezonu. Prethodna, prolećna kolekcija našla se čak na 111 naslovnica, jesenja iz 2012 na 81, a jesenja iz 2011 na 50!    

Poslednja haljina koju ne sumnjamo da ćemo videti na još nekoliko naslovnica je više nego zabavna, jednostavna, svetlucava i godi svim figurama. Do sada smo je videli na Mili Kunis (avgust, W magazine), Kendall Jenner (septembar, Teen Vogue) i Blake Lively (septembar, Marie Claire).

Ko je sledeći?