Ruska teniserka Maria Sharapova je odavno prepustila drugim koleginicama iz belog sporta, poput naše Ane Ivanović, ali i sestara Williams, da budu u centru medijske pažnje.

S vremena na vreme, međutim, Sharapova se pojavi u nekom editorijalu ili reklamnoj kampanji i podseti nas na svoju prirodnu lepotu koju većina stilista pretenduje da naglasi, svesna da Maria izgleda najlepše kada ima minimalni make up i puštenu, prirodnu kosu.

Najnoviji broj online magazina The Edit koji objavljuje sajt Net-a-Porter, za glavnu zvezdu svog modnog editorijala je izabrao upravo rusku teniserku koja je pozirala pred objektivom Bjorna Ioossa u potpuno relaksiranim pozama.

Za normcore-elegantan stajling pobrinula se Tracy Taylor koja je prelepu Mariju stilizovala u komforne, jednostavne modele s potpisom Maisona Martina Margiele, Isabel Marant i Alexandera Wanga. Maria koju prati reputacija da ima onu “ledenu” slovensku lepotu pozirala je u prijatnim, širim, vunenim džemperima, palaco pantalonama na sitne tufne i oversize kaputima u nežnim pastelnim bojama.

U intervju koji je ispratio editorijal Sharapova se osvrnula na svoju životnu filozofiju.

"Volim jednostavan život. Prirodu, more. Uvek sam živela kraj vode, na nekoj plaži, bilo da je to negde u Rusiji ili na Floridi, koja je moj dom već dve decenije, gde ljudi poštuju tuđu intimu,” izjavila je Maria za Net-a-Porter.com.