Dodela MTV video nagrada bila je posebno uzbudljiva za Beyonce koja je nominovana u najviše kategorija ove godine – osam, od kojih je osvojila četiri. Njoj je pripala i posebna Michael Jackson nagrada za doprinos muzičkoj industriji, a „nagrada publike“ pripala je celoj porodici Carter, koja je delovala kao da se ama baš ništa od svih onih novinskih tračeva ne događa zaista.

Među pobednicima su ove godine bili i Miley Cyrus sa pesmom Wrecking Ball (video godine), dok su Ed Sheeran i Pharrell dobili nagradu za video Sing. Tu su i Lorde, Arcade Fire, Iggy Azalea, Katy Perry i mnogi drugi za koje su glasali gledaoci MTV televizije.

Pređimo, međutim, na kategoriju koja nas najviše zanima – modu!

Među zvezdama koje su prošetale crvenim tepihom moglo se mnogo toga videti, a prvi zaključak je da je Balmain postao prilično omiljen u muzičkoj i TV industriji, jer su kreacije ove modne kuće ubedljivo dominirale. Kim Kardashian i Joan Smalls su verovatno nenamerno ušle u mini fashion okršaj, pojavivši se u gotovo identičnim haljinama, dok su isti brend nosile Kendall Jener i Chanel Iman, između ostalih.

J Lo je očekivano očarala u ekstravagantnoj i svetlucavoj toaleti sa potpisom Atelier Versace, dok je Rita Ora bila beskrajno elegantna u crvenoj Donna Karan kreaciji.  Solange je bila sjajna u high street varijanti, dok je Gwen prošetala komad iz sopstvene kolekcije.

Pogledajte neke od najboljih stilova sa crvenog tepiha:

Miley Cyrus, Maison Martin Margiela

Rita Ora, Donna Karan Atelier

Kendall Jenner,  Balmain

Jennifer Lopez, Atelier Versace

Chanel Iman, Balmain

Solange Knowles, H&M

Nina Dobrev,  Zuhair Murad

Beyonce, Nicolas Jebran

Taylor Swift, Mary Katrantzou

Gwen Stefani, L.A.M.B.

Ariana Grande,  Moschino i Tom Ford čizme