Jedna od najzavodljivijih tema koja se pojavila u okviru kolekcija za aktuelnu sezonu je bila moda stilizovana u bajkovite, magične priče u kojima su se ostvarile najlepše i najveće fantazije glavnih dizajnera današnjice.

U pripovedanju eteričnih kolekcija, prednjačile su modne kuće Erdem, Valentino i Dolce & Gabbana kod kojih je bajka imala upečatljiv haute couture momenat i atmosferu zbog koje smo često mislili da prisustvujemo predstavi San letnje noći.

Sve te heroine koje smo videli kako defiluju na pisti slavnih brendova, inspirisale su ekipu iza digitalnog magazina EDIT (magazin sajta Net-a-porter) da nov broj posvete romantičnim modelima, a da za glavnu junakinju izaberu britansku glumicu Keiru Knightley koja u editorijalu izgleda kao najlepša senzualna princeza koju smo videli, iako ona sama ne veruje u bajke.

“Ostavila sam ih u prošlosti. Jer ko je lud da veruje da će tamo neki princ na belom konju doći i spasiti vas?"

Glumicu koja je skoro pa 20 godina u filmskoj industriji (debitovala 1995.) u više nego fantasičnom editorijalu ekipa Edita je stilizovala u modele Dolce i Gabbane (ta scarletnocrvena haljina golih ramena... love at 1st sight!), Delpoza (prelepa, svetloplava sa plisiranom suknjom i aplikacijama u vidu ruba u gornjem delu), Erdema, Valentina i Alexandera McQueena (Sarah kreira prelepe venčanice u kojima želimo da se udamo! sad, ovoga časa!).