Ono što je mesec oktobar za žene i borbu protiv raka dojke, to je novembar za muškarce i borbu protiv raka prostate. Jedanaesti po redu “Movember” i ove godine poziva muškarce iz celog sveta da tokom novembra puštaju brkove i time daju svoj doprinos podizanju svesti o raku prostate, ali i o ostalim “muškim” bolestima, kao što je rak testisa, ali i o zdravlju muškaraca uopšteno.

Sam naziv “Movember” je složenica dve engleske reči “moustache” - brkovi i “november”,, a cela akcija je započeta 2003. godine u Melburnu kada se u projekat uključila tek nekolicina entuzijasta, da bi danas, 11 godina kasnije, postala globalni projekat.

Međutim, pre nekoliko godina nije bilo Instagrama, pa je Movember tek sada postao posebno atraktivan za praćenje putem ove društvene mreže. Te ukoliko je vaš dečko, prijatelj ili poznanik prestao da se brije, nemojte da očajavate.

Brada može da bude više nego atraktivan detalj na muškarcu, dajući mu dozu zrelosti i muževnosti, ali i wild privlačnost. Jer, čini nam se da danas nema zgodnijih muškaraca od onih koje nose negovanu bradu u paru sa rocky, ležernim stilom. Idris Elbas, Fasbbender, Justin O' Shea su možda nedodirljivi, ali zato smo pronašli "prave" muškarce koji su shvatili da je ovakav look savršen za njih.  

Dokaz su ovi Instagram profili!

modutch85

chrisclassic

chrisjohnmillington

hahajoel

chezrust

drepic

lukeditella

jimshochak

rahsaansalaam