Samo nekoliko dana nakon što smo predstavili Pre-Fall kolekciju italijanske modne kuće Gucci, dočekala nas je vest za koju smo bili ubeđeni da je ipak samo glasina. Ali, avaj. True and nothing but the true!

Naime, poznatu modnu kuću napustila je Frida Giannini, ali i dosadašnji izvršni direktor Gucci-a, Patrizio di Marco, na čije mesto je već imenovan Marco Bizzarri.

Moćan Gucci duo – koji deli ne samo poslovni, već i privatan život, napustiće definitivno svoje pozicije početkom Nove 2015., (Di Marco već 1. januara, a Frida krajem februara) najavljeno je iz sedišta grupacije Kering.  

Poslednja revija za Gucci, u režiji čarobne Fride biće kolekcija za sezonu jesen/zima 2015, koju ćemo videti na nastupajućem izdanju Milano Fashion Week-a.

A ko će zameniti Fridu posle toga? Pa saznaćemo usput, a do tada ne sumnjamo da ćemo čuti minimum 10 potencijalnih imena!

Da se podsetimo, Di Marco se pridružio Gucci timu pre 13 godina, i to nakon nekoliko uspešnih godina na mestu izvršnog direktora Bottege Venete, dok je Frida u kompaniju došla godinu dana kasnije (2002), nakon što je radila kao kreativni direktor u Fendiju.

"Uživao sam radeći sa Patriziom sve ove godine svestan koliko je pomogao da brend bude ovoliko uspešan i prepoznatljiv širom sveta. Njegova pasija je bila moćna, inspirativna za celu ekipu, a harizma očaravajuća. Ovim putem želim da se zahvalim njemu na neverovatnom profesionalizmu i svemu što je uradio za brend, kao i da mu poželim sve najbolje u nastavku karijere,” izjavio je Fracois-Henri Pinault, izvršni direktor grupacije Kering pri kojem je Gucci, dodavši da iste pohvale idu na račun Fride koja je bila “duša celog brenda svih ovih godina."