Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli nisu puno razmišljali kada su odlučivali kojom kolekcijom će imati debi na njujorškoj modnoj sceni. Pret-a-porter nije dolazio u obzir. Ovakva prilika je zahtevala specijalnu haute couture kolekciju. 

"Želeli smo da predstavimo dnk naše kuće, a Valentinov dnk je haute couture," izjavila je Maria u bekstejdžu revije pre samog početka, obučena u elegantan beli kostim, u stilu svih 47 modela, koliko smo videli na ovom spektakularnom showu!

Kolekcija, koja je osmišljena kao one-off couture kolekcija je kreirana specijalno za ovu njujoršku priliku i predstavlja svojevrsni omaž legendarnoj kolekciji Valentina Garavanija iz 1968. godine u kojoj je dominirala bela boja. Upravo u modelu iz pomenute kolekcije, slavna Jackie Kennedy je izabrala da kaže sudbonosno "da" grčkom magnatu, Aristotelu Onassisu. 

"Možda se čini da nije tako, ali kada kreirate u beloj boji, svaka greška se vidi daleko više nego u slučaju bilo koje druge boje. A ta greška je takva da reakcija nije 'neuspeh', već 'katastrofa'," izjavio je Valentino nakon revije, dodajući kako je revija ostavila neverovatan utisak na njega.

A kako i ne bi bio oduševljen kad je predstavljena kolekcija bila savršena pročišćena bajka u belom u kojoj su dominirale haljine od najfinijeg kašmira, sve sa ogrtačem u neo-retro silueti, i kreaciije od kroko kože koje su još više naglasile belu put većine manekenki. Nama su za oko zapale i ženstvene bluze od providnog tila kao i serija modela od tila u nijansi slonovače.

Njujork je svakako dokazao da voli i ceni italijanskog dizajnera  s obzirom na V.I.P: zvanice koje su se pojavile na reviji: Ben Stiller, Katei Holmes, Olivia Munn, Prabal Gurung, Calvin Klein i Derek Lam, samo su neka od poznatih lica koja smo videli na ovom glam događaju.

Glamuroznoj reviji koja je održana u bivšem Whintey Museum of Art u Njujorku, prisustvovao je creme de la creme iz sveta mode!