Da, nekoliko dizajnerskih torbi je ove godine dobilo prefiks must-wanted. Među njima je bila čarobna, chic torbica Drew s potpisom modne kuće Chloe koju smo viđali često na ramenima najpoznatijih trendseterki, kao i klasična, elegantna Sugar bag torba francuske kuće Lanvin.

Ali titula most-wanted torbe u odlazećoj godini je pripala ako je suditi prema najnovijem istraživanju koje je uradila agencija Lyst, sofisticiranom i praktičnom rancu dua Mansur Gavrie.

Ova savršena bucket torba, koja je nedavno dobila i svoje specijalne silver verzije koje je dizajerski duo uradio u saradnji sa Opening Ceremony osvojila je mnogobrojne modne poklonike minimalističnim dizajnom, mekom kožom i klasikom koja je večna.  

Ukoliko sumnjate u ovaj rezultat, evo male informacije. Lyst je studijom obuhvatio afinitete i pretraživanja preko 35 miliona korisnika na internetu, pre nego što je otkrio da je upravo ova torba bila najčešće pregledan aksesoar na webu. Istraživanje takođe nije samo obuhvatalo analize na internetu, već i među najpoznatijim bajerima, ikonama stila, a analizirani su afiniteti i prema ostalim odevnim komadima i aksesoarim.

Tako je na njihovoj konačnoj listi kao najpolarniji model jeansa označen Boyfreind, od dužina Midi, a od ogrtača Pončo.