Nakon simpatičnih bakica koje su imale glavnu ulogu u poslednjoj kampanji italijanskog dua, Dolce and Gabbane, na red je došla modna kuća Celine koja je odlučila da zvezda njene prolećne kampanje bude legendarna američka spisateljica i novinarka, 80-godišnja Joan Didion!

Iako verujemo da su se mnogi zbunili ovim izborom, modni insajderi znaju koliko je angažovanje Didionove značajan i veliki potez, jer ne viđamo baš često dame starije od pedeset u kampanjama vodećih brendova!

A Joan Didion je prava, ultimate Celine žena koja već nekoliko godina inspiriše Phoebe Philo koja je očarana cool pojavom zanimljive Joan Didion - njena minimalistička garderoba, potpuno odsustvo šminke i razbarušena kosa.

Kad malo bolje razmislite, Joan jeste otelotvorenje Celine žene koja voli da nosi udobnu, prijatnu i kvalitetnu odeću, minimalističnog kroja i svedene, zagasite palete i koja je suzdržana, ali uprkos tome krajnje promišljena i modno obrazovana, te inspirativno opuštena, kul osoba.

Za sve nepućene, Joan Didion je spisateljica, scenaristkinja, autorka 5 romana i desetak eseja, zvezda intelektualne scene Njujorka koja je bila urednica američkog Voguea od 1956. do 1963. godine.

Trenutno je u medijima objavljena samo jedna promo fotografija koju je fotografisao veliki Juergen Teller s Joan u jednostavnoj crnoj haljini iz prolećne kolekcije i velikim crnim sunčanim naočarima.