VERICA RAKOČEVIĆ, MARKO FEHER I REGIONALNI DIZAJNERI NA FASHION WEEKENDU JAHORINA: Zavirite u neverovatnu atmosferu

Prvi regionalni “Fashion weekend Jahorina” održan je na vrhu Jahorine, a među dizajnerima koji su predstavili svoje kolekcije našli su se Verica Rakočević, Marko Feher, i mnogi drugi.

MAUBIH revija Amina Hasanbegović

Prvi regionalni modni događaj “Fashion weekend Jahorina” održan je na vrhu Jahorine, na 1900 m nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera. Tokom dva dana predstavljeno je šest kolekcija dizajnera iz regiona.

Svoje kolekcije prve večeri predstavili su: Marko Feher, Amina Hasenbegović i modni brend Boudoir.

Veliku pažnju publike privukao je Marko Feher, dizajner iz Sarajeva koji je našoj regiji, ali i svetskoj modnoj sceni prepoznatljiv po kolekcijama koje koketiraju s avangardom i koje su uvek društveno osvešćene. Kroz svoj rad ne samo da ispituje granice odeće, pojedinih stereotipa, nego šalje snažnu poruku. 

Marko Jovančić i Amer Prevljak 

Marko Jovančić i Amer Prevljak 

Marko Jovančić i Amer Prevljak 

U nastavku programa u nedelju uveče svoje kolekcije predstavili su Verica Rakočević, Aleksandra Džakovic i ELFS Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić.

Verica Rakočević predstavila je deo kolekciije za jesen/zimu 2022. inspirisanu Simon de Beauvoir. Stil naše uvažene dizajnerke je decenijama prepoznatljiv - uvek je akcenat na dobrim materijalima, savršenoj izradi, klasika pomerena detaljima koje traži inspiracija.

MAUBIH 

MAUBIH 

MAUBIH 

Aleksandra Džaković, crnogorska dizajnerka koja osvaja svetsku modnu scenu svojim sofisticiranim dizajnom, ali i održivosti, izgradila je specifičan pečat brenda AKKA Costumes.

"Kolekcija se zove arhaična budućnost. Težnja je bila da se vrijednosti i značaj koji je imala narodna nošnja transponuju u novi izraz, i time da se revalorizuje lokalna kultura. Materijali su prirodni, biorazgradljivi i koliko je moguće dostupni iz lokalnih izvora. Odabrana je odbačena vuna i rucno rađena cenar svila, u bojama koje su dominantne u balkanskim narodnim nošnjama" istakla je Aleksandra.

Marko Jovančić i Amer Prevljak 

U muzićkom delu, a samo za Fashion Weekend Jahorina, kompozitor Veljko Kuzmanćevič napisao je muziku pod nazivom "Samo kap".