Njena karijera nije imala mnogo padova, ipak britanska pevačica i tekstopisac je na stabilnoj karijernoj putanji još od objavljivanja svog proslavljenog debitantskog albuma 2008. godine - 19. Osvojila je 15 Grammyja, i svojim razornim vokalom i zavidnim tekstovima pesama koji ostaju za pamćenje, postala je toliko prepoznatljiva i slavna da su njeno ime i muzika postali sinonim za slomljeno srce. Prošlog novembra, nakon šestogodišnje pauze, Adele je objavila svoj četvrti studijski album, 30, koji je postao najprodavaniji album godine u SAD-u.

Bilo je jutro 20. januara, kada je uplakana Adele postavila video na Instagram kako bi obavestila svoje obožavaoce da ipak otkazuje svoj boravak u Las Vegasu u Cezar palati, gde je njena premijera bila zakazana za sledeće veče. „Bio je to
ubedljivo najgori trenutak u mojoj karijeri“, kaže ona, i to u roku od 10 minuta nakon što smo seli. Ona nije javno govorila o debaklu u poslednjih pet meseci od tada, čak i kada su se širile glasine o problemima u organizaciji i neslaganjima oko nastupa. „Bilo je užasno. Toliko sam se radovala i za mene je taj momenat zaista bio poražavajuć.“ Pre nego što je objavila video, bila je budna više od 30 sati, mučeći se da saopšti odluku za koji je zapravo već nedelju dana znala da je prava. Njen tim koji je bio zaražen Omikron sojem mislio je da će nešto ipak moći da se izvede bez obzira na kratke rokove. Toliko toga bilo je na kocki: meseci planiranja i proba, neizmerna ulaganja, ali i sredstva koja su bila potrebna za život njene ekipe i benda. Da ne pominjemo da je nekoliko hiljada vlasnika karata planiralo putovanje i pomerilo mnoge svoje obaveze kako bi došlo u Vegas da je čuju i vide.

Ali, već na probi, osećala je da ništa ne ide kako treba. „U tome jednostavno nije bilo duše“, kaže ona. „Postavka nije bila u
redu. Postojao je veliki prostor između benda i mene, u svemu tome nedostajalo je draži i intimnosti.“ Na generalnoj probi, noć pre nego što je najavila otkazivanje, bila je dovoljno isfrustrirana da je tokom prve pesme odšetala do kraja bine, sela i prekrstila noge. Zatim je povukla mikrofon i počela da peva a cappella u praznom Koloseumu od 4.300 sedišta. Dok je pevala, Adele je pogledala u prvih nekoliko redova i shvatila da je to upravo taj osećaj koji joj je nedostajao: intiman i nepretenciozan trenutak sa publikom koja je za više od 15 godina i 120 miliona prodatih albuma širom sveta postala njena životna snaga. „Ovo bi bio najbolji deo showa“, priseća se svojih razmišljanja. „Za mene i za vas. To je ono što želim“, nastavlja ona pokazujući na zamišljenu publiku ispred nje na njenom kuhinjskom stolu. „I ništa od toga“, pokazujući iza sebe, na zamišljenu ideju bine sa svim ukrasima i specijalnim efektima - „nema toga.“ Sledećeg jutra otkazala je svoje nastupe.

U novom broju ELLE magazina pročitajte ekskluzivan intervju sa Adele.

U novom broju ELLE magazina pročitajte ekskluzivan intervju sa Adele.
MARIO SORRENTI 

Foto: MARIO SORRENTI
Intervju: EMMA CARMICHAEL
Stajling: GEORGE CORTINA
Frizura: BOB RECINE at the Wall Group
Šminka: FULVIA FAROLFI for Chanel
Manikir: LISA JACHNO for Chanel
Produkcija: CALUM WALSH at North Six