Održana revija italijanskog brenda MAX&Co. u Beogradu: Minimalizam je u fokusu kolekcije za jesen/zimu 2024.

Septembar je najvažniji mesec u modnom kalendaru - kako u čitavom svetu, tako i u Srbiji.

Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear

Italija oduvek širom otvara vrata srpskom dizajnu, ali ove godine pažnja je posebno usmerena na Beograd, koji je 26. septembra bio ponosni domaćin veličanstvene modne revije renomiranog italijanskog brenda MAX&Co. Nakon predstavljanja domaće mode u Italiji prilikom čega je glavnu reč imao kreator Igor Todorović, na red je došlo i ponovno spajanje Beograda i Milana. Ova dva grada imaju bogatu tradiciju i nose jedinstvene karakteristike oslikane u modnim izrazima, koja su se kroz istoriju podudarala, čemu svedočimo i kroz savremeni dizajn.

Modne revije oduvek su predstavljale živopisan spoj umetnosti, kulture i dizajna, prikazujući ne samo aktuelne trendove već i status brenda, u ovom slučaju MAX&Co. Kompanija Triple Jump je upravo prepoznala ovu vrednost brenda Max &Co i uvrstila ga u svoj portfolio. Modnom revijom Max &Co je u tržnom centru Galerija, pred brojnim istaknutim zvanicama predstavio kolekciju za sezonu jesen/zima 24, pod nazivom Urban Elegance. Ocenjujući mesto održavanja revije, dizajn i specifičnost kroja, može se reći da je brend prevazišao puku prezentaciju odeće, te obezbedio mesto u srcu svake dame kao narativ stila, emocija i identiteta.

Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 
Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 

Nova MAX&Co. kolekcija za sezonu jesen/zima 24 predstavlja priču između tradicije brenda i savremenog načina odevanja. Košulje, trikotaža i teksas ključne su figure u kolekciji, a akcenat je stavljen na minimalizam - od mekih linija pantalona i pulovera na pruge, sve do opušteno krojenih vunenih odela i jakni od somota. U zaključku, dodaci su dizajnirani tako da pojednostave svakodnevno odevanje, bez žrtvovanja glamura.

Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 

Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 

Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 


Italijanska moda smatra se jedinstvenom i sofisticiranom. Boje, materijali i krojevi često proizlaze iz bogate umetnosti i arhitekture, čineći svaki odevni predmet pravim umetničkim delom, a ukoliko se osvrnemo i na istoriju srpske mode, može se zaključiti da postoji sličnost koja doprinosi bliskoj saradnji dveju država.