INES JANKOVIĆ ZA ELLE: ''Strpljenje smatram svojim najvećim uspehom''

U kratkom intervjuu za ELLE, Ines Janković, osnivačica brenda Ines Atelier, otkriva šta smatra svojim najvećim uspehom, te koji savet će zauvek pamtiti.

Nemanja Maraš Ines Janković nosi kreaciju Ines Atelier

Dizajn koji ne ide nauštrb kvaliteta, klasika sa modernim zaokretom, elegancija koja traje večno - ova dizajnerka kreira prepoznatljive statement komade koje nose najstilizovanije žene na našim prostorima. Minimalistički pristup je u osnovi njenog dizajna, a prilikom kreiranja novih komada ona uvek ima na umu savremeni tempo života i svakodnevne potrebe i želje realnih žena. Još od 2012. godine ona je uvek u potrazi za novim idejama i formama.

Ines Janković osvojila je Elle Style Award 2022 za dizajnerku godine, a tim povodom specijalno se fotografisala ispred objektiva Nemanje Maraša, te nam odgovorila na 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Ako izuzmemo ono što smatram svojim neprikosnovenim uspehom, a to je imati jednog divno blesavog Juga od tri godine, izdvojila bih da se nikada i ni sa kim nisam upoređivala i što sam suštinski oduvek znala gde želim da budem, a da nikad nisam zaboravila odakle sam krenula.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Ne delim te momente na manje ili više bitne. Svaki je bio bitan ili najbitniji u tom momentu i sve je to deo procesa. Ono što me je najviše oslobodilo u „borbi“, jeste momenat od pre jedno 4,5 godina kada sam naučila da se prepustim a da ne jurim za uspehom i da se konstantno trudim da dajem najbolje od sebe bez obzira na to da li će u tom momentu to biti prepoznato ili ne.

Nemanja Maraš 

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Najteže je biti svoj jer vam se konstantno nešto nameće – kroz sredinu, tendencije, očekivanja, komentare i slično. Najteže je odupreti se svemu tome, ali kada jednom uspeš da živiš i radiš u skladu sa sobom u potpunosti, taj mir nema cenu i zato to jeste najveći uspeh i najteži zadatak, kako u poslu, tako i privatno.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Kad god dobiješ kompliment ili kritiku, uvek prvo pogledaj od koga dolazi.

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Ona. Nežna, hrabra i dostojanstvena.