On je simbol Beograda, mode, urbanog duha, ali i harizme koja pleni gde god se pojavi. Od voditeljskih voda, preko manekenstva, do modnog dizajna – decenijama mu polazi za rukom baš sve što poželi. Svoju svestranost samo upotpunjuje činjenicom da je uvek najstilizovanija osoba u prostoriji.

Boško Jakovljević osvojio je Elle Style Award 2022 za ikonu stila, a tim povodom specijalno se fotografisao ispred objektiva Nemanje Maraša, te nam odgovorio na 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Najvećim uspehom smatram to što nisam opterećen istim ili bar onim što on danas predstavlja. U okruženju gde je uspeh merljiv samo u odnosu na druge i materijalni status, meni je lično zadovoljstvo satkano od nekih intimnih i internih momenata. Zato pravi uspeh kome težim jesu sloboda, zdravlje i ljubav.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Momenat kada sam shvatio da je ono što jesam moj kvalitet - kako u poslu, tako i privatno. Jasnoća da ne moram da budem kao neko drugi da bih ostao u sedlu, dovela me je do toga da uživam u svemu što radim.

ELLE SA DOBITNICI1409.jpg
Nemanja Maraš Boško Jakovljević nosi sako i pantalone Martini Vesto, patike Converse.

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Sebe! Živce i više slobodnog vremena za sve ono ostalo što je pre svega život. Jer, kao što kažu oni pametniji - vreme je suštinski jedina stvar koja ne može da se vrati i nadoknadi.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Nikada ne gledaj sebe tuđim očima. Ne možeš prepoznati nešto što nemaš u sebi. Živi, ali i pusti druge da žive.

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Ako moda nije suštinski deo života i ne reprezentuje isti, onda ona i ne postoji realno. U tom smislu moda kao stav, stil, angažovanost i umetnost u dosluhu sa trendom jeste prava mera kako u izboru ljudi, tako i u poimanju iste, što Elle na početku i na kraju dana zastupa.