Dizajn koji ne ide nauštrb kvaliteta, klasika sa modernim zaokretom, elegancija koja traje večno - ova dizajnerka kreira prepoznatljive statement komade koje nose najstilizovanije žene na našim prostorima. Minimalistički pristup je u osnovi njenog dizajna, a prilikom kreiranja novih komada ona uvek ima na umu savremeni tempo života i svakodnevne potrebe i želje realnih žena. Još od 2012. godine ona je uvek u potrazi za novim idejama i formama.

Ines Janković osvojila je Elle Style Award 2022 za dizajnerku godine, a tim povodom specijalno se fotografisala ispred objektiva Nemanje Maraša, te nam odgovorila na 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Ako izuzmemo ono što smatram svojim neprikosnovenim uspehom, a to je imati jednog divno blesavog Juga od tri godine, izdvojila bih da se nikada i ni sa kim nisam upoređivala i što sam suštinski oduvek znala gde želim da budem, a da nikad nisam zaboravila odakle sam krenula.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Ne delim te momente na manje ili više bitne. Svaki je bio bitan ili najbitniji u tom momentu i sve je to deo procesa. Ono što me je najviše oslobodilo u „borbi“, jeste momenat od pre jedno 4,5 godina kada sam naučila da se prepustim a da ne jurim za uspehom i da se konstantno trudim da dajem najbolje od sebe bez obzira na to da li će u tom momentu to biti prepoznato ili ne.

ELLE SA DOBITNICI0942.jpg
Nemanja Maraš 

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Najteže je biti svoj jer vam se konstantno nešto nameće – kroz sredinu, tendencije, očekivanja, komentare i slično. Najteže je odupreti se svemu tome, ali kada jednom uspeš da živiš i radiš u skladu sa sobom u potpunosti, taj mir nema cenu i zato to jeste najveći uspeh i najteži zadatak, kako u poslu, tako i privatno.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Kad god dobiješ kompliment ili kritiku, uvek prvo pogledaj od koga dolazi.

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Ona. Nežna, hrabra i dostojanstvena.